Jag som skriver här heter Ingegerd Landström. Tillsammans med min familj (tre barn, man, liten hund) har jag bott i Los Angeles-området (först Westwood, numera Pacific Palisades) sedan 2004.

Jag skriver för svenska tidningar och när jag har tid driver jag nättidningen SWECal Magazine, en svensk lokaltidning i södra Kalifornien. Från mitt hörn av världen skriver jag gärna om samhällsfrågor, företagande & entreprenörskap och kultur i alla dess former. Jag tycker mycket om att göra personporträtt och att skriva mig till någon slags förståelse för min nya hemstad är ett ständigt pågående projekt (därav boken, se nedan).

Utöver skrivandet så arbetar jag deltid som kommunikatör för svenska kyrkan i Los Angeles. Tidigare har jag jobbat på Sveriges generalkonsulat och disputerat i kulturgeografi vid Uppsala universitet.

Jag  är engagerad i SWEA Los Angeles, framför allt i SWEA Professional, ett nätverk för svensktalande kvinnor intresserade av yrkesliv, karriär och företagande. Hör genast av dig om du är intresserad av att vara med – vi är jättetrevliga 🙂

Om du är redaktör och intresserad av att anlita mig så nås jag via epost i.landstrom@gmail.com, eller på telefon +1 (310) 623-7546.

A book about Los Angeles?

När folk frågar vad jag jobbar med så brukar jag oftast svara det vanliga: Skribent, kommunikatör, översätter en del.

Ibland, när jag känner mig lite extra på hugget, lägger jag till, “I’m also writing a book about L.A.”

Det brukar bli rätt så roliga diskussioner när jag erkänner detta med bokskrivandet. För det mesta är folk vänligt intresserade och vill gärna prata om vad en bok om Los Angeles kan/ska/borde handla om, utan att för den skull vara påflugna.

Inte en enda gång har jag fått höra att det där lät ju som en sällsynt dum idé.

Så jag tänkte att skriva-bok-diskussionen kunde få fortsätta på en blogg, tillsammans med en hel del allmänt skrivprat, en del vardag och ganska mycket böcker.

Överkurs…

När jag inte jobbar så hänger jag en hel del med min familj, som består av man, tre energiska barn, och en liten hund. Mina två pojkar spelar hockey, vilket gör att jag tillbringar alldeles för mycket tid på iskalla hockeyrinkar i södra Kalifornien – de är fler än vad man kanske tror. Utöver det spelar jag tennis med min dotter, joggar, hikar, cyklar, slukar filmer och böcker, samt planerar nya trädgårdsprojekt.

Jag kommer ursprungligen från Norrbotten, en liten by utanför Gällivare som heter Mettä Dokkas. Dit åker jag fortfarande varje sommar, hälsar på min familj och släpper ut mina barn på grönbete.