29
Mar
2020
0

Karantän

Det är söndag kväll, jag har varit ensam hemma sedan i torsdags när jag kom tillbaka från CA och det går ganska bra. Kylen och frysen var – och är fortfarande – hyfsat fulla, så jag har inte ens behövt pipa ut till affären, vilket är bra eftersom jag flög inrikes för att ta mig hit och tja, det är bäst att hålla sig hemma helt enkelt. Jag jobbar, tittar på netflix, lyssnar på Edith Piaff, yogar (crow pose innan de här hemmaveckorna är över!) och facetimar/pratar i telefon då och då. En vän ringde just som jag läste en artikel på CNN om människors rädsla för att dö ensamma och jag svarade gråtig och snorig och försäkrade att jag mådde bra, jag bara läste en så sorglig artikel. Jag vet inte om hon trodde på mig, kanske borde jag inte ha svarat och gjort henne orolig, men man gör lite konstiga saker nuförtiden. Överseende, det är ett bra ord, nu mer än någonsin. Man får helt enkelt ha överseende med måendet och görandet just nu, både sitt eget och andras. Idag har jag till exempel hängt upp en tavla på väggen bakom mitt skrivbord för att arbetsrummet ska se lite mer respektabelt ut när jag har jobbmöten via zoom. Till mitt försvar kan anföras att tavlan skulle upp där i alla fall, den har bara stått lutad mot väggen i ett par månader och bidat sin tid. Nu, en dag och tre zoom-möten senare, hänger den där. Mer normalt är att jag bakar tekakor (på havremjölk och half & half pga ingen mjölk hemma, men det borde väl funka, det är ju havregryn i smeten). Jästen var frusen, så jag kör dubbla jästiden (tips från min vän ovan), snart ska de in i ugnen och sen blir det te och färska tekakor och facetimande med barnen och om inte det är bra för själen så vet jag inte vad som är det. Inser att jag behöver hålla mig ifrån nyheter i alla fall när jag är ledig, men vill ändå ha lite kontakt med omvärlden så jag letar efter bloggar, men vem bloggar nuförtiden, nästan ingen. Twitter då, nej twitter är för lite text och för mycket tjafs och bråk om tabeller (ändå har jag ett bra och ett till största delen sympatiskt flöde), jag behöver läsa annat. Jag önskar att alla mina gamla favoritbloggar skulle köra igång igen, det vore fint.

Leave a Reply