31
Mar
2017
0

“Hur lång semester får jag?”

När jag inte sysslar med boken eller annat skrivande så söker jag jobb. Jag behöver verkligen, verkligen ett (till) deltidsjobb, ett roligt, socialt och helst välbetalt jobb, som kan finansiera sånt som jag just nu inte har råd med, vilket är det mesta.

Eller who am I kidding, egentligen behöver jag lägga det mesta av mitt skrivande (det som inte betalar sig) i en plastpåse, knyta ihop och kasta bort, och istället skaffa mig ett rejält heltidsjobb där jag får en vettig inkomst som kan bidra till att betala mina barns collegeutbildningar och husutgifterna och min egen j-a pension.

Det är komplicerat.

Tills vidare söker jag i alla fall mest deltidsjobb och det tar på krafterna. Inte själva sökandet, det går hyfsat snabbt numera. Men tänket som pågår runtomkring varje sökt jobb, det tar på krafterna.

Jag går igenom en massa jobblistningar och ser flera hundra olika möjliga framtidsscenarion glida förbi mig i söklistan, bara det en pärs.

Ibland hittar jag ett jobb jag gillar, söker det och då börjar alla funderingar på hur det skulle kunna tänkas bli att jobba där, vilket är roligt, men också alla tankar som är inte lika roliga, framför allt hur jag någonsin ska kunna hälsa på mamma och pappa igen. Hur ska det någonsin gå att få ihop, amerikanska företag gillar inte ledigheter, de skiter väl i att mina föräldrar sitter på något äldreboende i North of Sweden och dör en långsam Alzeheimersdöd och att jag behöver ledigt då och då för att kunna hälsa på dem.

Lite andra grejer tänker jag också på, som vad vi ska göra med vår hund, hur pojkarna ska ta sig till hockeyn fyra vardagseftermiddagar i veckan, såna saker. Problematiskt, men inte oöverkomligt. Föräldrarna och döden, det är inte överkomligt. Alls.

Nu tar jag jobbsökledigt under helgen. Jag ska skriva klart en text (som jag får betalt för), köpa gardiner, ta med mig familjen ut och cykla i Topanga State Park, gå på gym, sjunga i kör, laga så lite mat som jag någonsin kan komma undan med och plantera de sista blommorna jag köpte före köpstoppet jag införde häromdagen.

Mer blir det inte. Bra så.

 

You may also like

Så j-a feg
Moderskeppet, igen
Glad valborg
Lördagkväll

Leave a Reply