26
Mar
2017
0

Inga jordbävningar här inte

Äntligen inföll Ciclavia på en hockeyfri söndag, för första gången någonsin! Vi hyrde hojar och cyklade på bilfria gator från Venice till Culver City och tillbaka igen och min son konstaterade att “Nu förstår jag varför du vill få oss att cykla mer, mamma.”

Nästa gång blir det bergen och mountain bikes.

Efter cyklingen satte jag mig i solen och tog mig an min hög med jordbävningslitteratur som jag hämtade från biblioteket häromdagen. Jag hittar så många underbara citat, här en pärla från 1928, en rapport från The Southern California Academy of Sciences, som inte gärna ville att skräcken för jordbävningar skulle påverka företagsklimatet i södra Kalifornien på ett ofördelaktigt sätt:

“This book completely refutes the prediction […] that Los Angeles is about to be destroyed by earthquakes. It proves that this area is not only free from the probability of severe seismic disturbances, but has the least to fear from Acts of God of any city under the American Flag.”

“…the least to fear from Acts of God of any city…”

Pondusen i det, trots i princip noll tillgång till fakta och kunskap. Imponerande måste man säga.

You may also like

Topanga biking
Vi vet i alla fall att vi lever
Kanske, men mest troligt inte
Birds & balls in MacArthur Park

Leave a Reply