6
Mar
2017
0

Omstart

Idag, den värsta sortens morgon.

Fortfarande förkyld, hostan blir bara värre och jag ska vara volontär i vår vallokal i morgon, jag kan inte sitta där och hosta ur mig lungorna och jag kan inte låta bli att gå dit för vi är så få som ska jobba och folk måste ju kunna rösta for god’s sake. Los Angeles framtid hänger på att jag inte får lunginflammation.

Meditationsappen kraschade och istället för 20 minuter med Andy Puddicombes brittiska lugn blev det fem minuter svenska svordomar.

Tappade tålamodet med det av mina barn som aldrig kan ta sig ur sängen i tid och alltid kommer för sent till skolan. Att börja dagen med barnbråk, jag hatar det så mycket. Jag hatar också när man regelbundet inte kommer i tid. Någon gång helt okej, men att sätta det i system, inte okej alls.

Kallt och blåsigt och ingen tidig hundpromenad. Men hunden är glad, hon sover vidare.

Planlöst surfande och läsande istället för struktur. Så här: För att jag ska få saker gjorda måste jag vara extremt organiserad. Jag skriver en detaljerad lista över det jag ska göra nästa dag och försöker hålla mig till det så gott det går. I brist på struktur läser jag för många tidningar, kollar min mejl tvångsmässigt, hamnar på bloggar och twitter (inget är mer förödande för min effektivitet än twitter), hoppar planlöst mellan all information som bara väller över mig för att jag låter det göra det, börjar tvivla på min förmåga att göra någonting annat än att läsa det andra skrivit istället för att skriva själv och sedan går det snabbt utför och jag hamnar på en plats där jag för allt i världen inte vill vara klockan åtta en måndagsmorgon.

Det enda som var bra var att jag i mitt planlösa surfande läste det här Blogg100-inlägget av Deepedition, en så skönt opretentiös programförklaring som jag genast tog till mig. “Back to blog-basics”. Inga krångligheter, inga krav, bara skriva. Och nu gjorde jag just det. Omstarten har redan börjat.

You may also like

Snart börjar det
Så j-a feg
Moderskeppet, igen
Glad valborg

Leave a Reply