13
Oct
2016
0

Liten road trip norröver

sanfrancisco_okt2016-31

sanfrancisco_okt2016-7

sanfrancisco_okt2016-12

sanfrancisco_okt2016-20

sanfrancisco_okt2016-34

sanfrancisco_okt2016-27

sanfrancisco_okt2016-15

sanfrancisco_okt2016-36

Åkte till San Francisco några dagar. Körde upp efter 5:an och stannade inte alls och fotade så mycket som jag hade tänkt. När jag väl satt mig i bilen är det tydligen så att jag bara vill komma fram och inte har varken tid eller lust med några planlösa fotostopp. Behöver jobba på det.

Väl framme åt jag nudlar i en park och sedan gick jag på nya Moma och tittade på lite av varje, framför allt på fotoutställningen med Anthony Hernandez som fotar mycket från Los Angeles och, måste jag erkänna, museibutiken, som var gigantisk och hade en massa bra böcker och andra roliga saker.

Jag träffade ett gäng svenskar, till exempel Svenska kyrkans nya präst i San Francisco, Louise Linder och vår honorära generalkonsul, Barbro Osher och en liten 90-årig dam som heter Lisa Wiborg och som bott i SF i femtio år drygt. Fantastiska kvinnor alla tre, på olika sätt.

Jag fick lyssna till Lunds Studentstångare som hade en lunchkonsert i Mission Dolores, jag gick runt “på stan”, åt middag i kvällssolen, sov över en natt till, besökte Lands End, lekte naturfotograf och sedan körde jag hem. Från Lands End följde jag Waze och körde liksom en omväg runt stan (tror jag, jag vet faktiskt inte riktigt hur jag körde) och sedan på några småvägar istället för att köra upp på 101:an och allting var fantastiskt vackert och jag stannade i alla fall ett par gånger.

Leave a Reply