20
Jun
2016
0

Det ljuva skrivarlivet

Det här frilanslivet alltså. Ibland är det okej, ibland är det bara så tröttsamt.

“Tack, men nej tack.”

“Vi tackar nej den här gången, men vill gärna lägga till dig på vår lista över frilansar.”

“Låter intressant, men vår budget tillåter inga inköp just nu, återkom till hösten.”

“….” (betyder inget svar alls)

Man måste vara hårdhudad som frilans har jag fått lära mig. En känslig själ klarar sig inte i den här tuffa branschen heter det. Låt dig inte nedslås av ett nej, ta det inte personligt, kör på bara, säger de som vet.

Men ändå, vilket öken det kan vara ibland. Då är det underbart att ha en egen webbsida, där redaktören (dvs jag) är vänlig, svarar omgående och accepterar åtminstone hälften av alla mina idéer. Om hon bara kom på ett sätt att göra webbsidan lönsam skulle jag få jävligt bra betalt också.

På sistone har jag skrivit om…

IMG_7330 …bröderna Samuel och Michael Åhdén, som var och hälsade på i Los Angeles härom veckan (häromveckan?) och vars gitarrsamling finns att beskåda på Guitars – The Museum i Umeå.

 

IMG_7359The Museum of Broken Relationships, nytt museum right smack i Hollywood. Missa inte.

Sveriges officiella närvaro i södra Kalifornien. En lite långrandig text kanske, men jag ville ta reda på hur det faktiskt ser ut, så det fick bli väl så detaljerat och redaktören hade inga problem med det. “Skriv så långt du behöver,” sa hon bara.

IMG_7873…en kort grej om The Swedish Affär med massa mingelbilder. Mitt första officiella mingel, det var hur trevligt som helst och jag träffade en hel drös intressanta människor.

Wolfe_closeup…en till kort grej, den här gången om Los Angeles-floden. Borde bli en längre artikel, men då behöver jag sälja den och jag har inte hittat någon redaktör som vill inse hur spännande hela den här restaureringshistorien är!

Nu ska jag skriva ut en intervju med två talangfulla kvinnor, som just släppt sitt första gemensamma musikprojekt. Sedan ska jag ringa och förhoppningsvis snart träffa Jane, en drygt 90-årig dam som stannade kvar på mingelfesten ovan betydligt längre än jag (som gick hem vid 21-tiden). Sedan eventuellt några till saker om jag bara hinner innan vi åker till Sverige. Redaktören tackar och tar emot.

You may also like

Så j-a feg
Moderskeppet, igen
Allt går igen
Meh

Leave a Reply