3
Mar
2016
0

Ett annat liv

Uppsala_kvallsgataKvällspromenad i min gamla stad igen, det är regn i luften, gruset knastrar under mina skor och jag tittar ordentligt åt båda hållen innan jag korsar cykelbanorna.

Jag bär på min datorväska och föreställer mig att jag är på väg hem från en sen föreläsning, ser framför mig vägen jag skulle gå och huset jag skulle bo i (ett av de där fina gamla husen till vänster om Studentvägen, alldeles bakom kyrkogården) och hur mina barn skulle sitta runt köksbordet och plugga när jag kom hem.

Eller så kanske de också skulle vara ute, på nån träning antar jag, och vi skulle komma hem samtidigt, ingen skulle orka laga mat och vi skulle dricka te och äta mackor med kallrökt medvurst och ost och paprika istället.

Sånt funderar jag på när jag går runt i mitt gamla liv och vemodet ligger som ett varmt täcke runt hjärtat. Nu är klockan tre minuter i tolv och jag måste publicera det här och sedan vill jag så förfärligt innerligt gärna sova hela natten.

You may also like

The wait
Hälsa och vinka
Älska jetlag
Ingirk?

Leave a Reply