7
Feb
2016
0

En bokhandel för Bodil Malmsten

Skylight_bookstore_feb16

Det är lördag idag, alla familjemedlemmar är ute på egna äventyr och jag hade tänkte städa hela eftermiddagen. Någonstans i bakhuvudet hade jag en tanke om att jag inte alls ville städa, att jag också ville vara ledig, men av olika anledningar så fick det stanna där, vid en tanke.

Men så läste jag i tidningen att Bodil Malmsten dött igår och jag bestämde att man hedrar inte en nyss avliden favoritförfattare med att ta fram dammsugaren.

Istället åkte jag till Skylight Books i Silverlake. Där strosade jag runt ett bra tag, köpte All involved av Ryan Gattis och Sidewalking: Coming to Terms with Los Angeles, av David Ulin, som jag längtat efter att läsa i flera veckor, ända sedan jag av en slump fick reda på att den kom ut redan i november och hur jag kunnat missa det begriper jag inte, men nu är den i alla fall min!

Ja, sedan hade jag ingen lust att åka hem till städningen så jag satte jag mig i kvällssolen på caféet mitt emot bokhandeln med en kopp kaffe, bläddrade lite i mina nya böcker och läste Annina Rabes fina text, Två dagar med Bodil Malmsten, som Vi Läser just återpublicerat på sin hemsida.

Och nu sedan jag kommit hem har jag sneglat lite på dammsugaren, men nä, det får vara, jag ska läsa och poppa popcorn och se på film och sen är det slut på den här dan. Ingen städning idag. Tack för det och för allt det andra, Bodil Malmsten.

 

 

You may also like

Moderskeppet, igen
Det är långt kvar…
vardag
Moderskeppet!

Leave a Reply