10
Jan
2016
0

Mindre Jag i år

YMCA_About_youJag har läst det på lite olika håll de senaste dagarna, olika varianter av samma budskap: “Let this year be about You” eller liknande, kompletterad med bild på harmonisk kvinna (alltid kvinna) som ser ut att ha levt efter det mottot sedan 3-årsåldern.

Men alltså, om det är något nyårslöfte jag vill avge för 2016 så är det detta enda: “Enough About Me Already.”

Jag är så trött på mig själv, det har varit så mycket “jag” så länge nu, i flera år känns det som. Dessvärre inte på det där härliga, bra sättet, så att jag prioriterat hälsosam mat och motion och smoothies baserade på 10 olika sorters gräs och egentid och allt annat ljuvligt som ingår i “About You”-konceptet.

Tränat har jag gjort, det gör jag alltid (mer eller mindre), men i övrigt har det inte varit så mycket hälsosamt över min “jag”-fas. Mest har det varit fullständig stress och ältanden av frågor av typen “Vad ska jag göra av mitt liv?”, “Vad kan jag?”, Vad vill jag?” och “Vem är jag?”.

Jag är så oändligt trött på det och jag har, tror jag, äntligen insett att jag inte förmår fundera mig fram till svar på alla de där frågorna. Andra kanske kan det, men jag kan det inte, jag har usel självkännedom och ändrar uppfattning från timme till timme om både mig själv och världen runtomkring.

Så häromdagen bestämde jag att den här töntiga 40-årskrisen eller vad det nu är jag lidit av, får vara över. Alltså. No more ältande. Bra. Slut med det. Härligt!

Mindre Jag det här året alltså, att ersättas med något mer konstruktivt, jag vet inte riktigt vad ännu. Bara Gör Så Ger Det Sig kanske skulle funka. Jag ska prova det. Mindre Jag, mera Gör i år alltså. Inte så mycket tänk. Ja, så får det bli. Gott Nytt År dårå.

You may also like

Så j-a feg
Allt går igen
Meh
“Hur lång semester får jag?”

Leave a Reply