12
Oct
2015
0

Bakom skrivbordet

FatherG_office

“Fota inte personer sittandes bakom deras skrivbord, det blir garanterat tråkiga bilder.”

Ett gott råd från erfarna fotografer, men det här fotot av Father Gregory Boyle är ändå ett av mina favoriter, med skrivbord och allt.

Dels för att jag hade sån tur som alls fick träffa honom och ta några bilder. Jag var på Homeboy Industries för att intervjua andra personer, han skulle inte ens vara där den dagen, men som en oväntad bonus fick jag en pratstund och några bilder med honom också.

Dels också för att den där skrivbordsbilden säger så mycket om Father Boyle och hans sätt att liksom placera sig mitt i smeten. I slutet av 1980-talet cyklade han runt bland rivaliserande gäng i Boyle Heights för att få stopp på våldet; idag ligger hans arbetsrum mitt i entréhallen till Homeboy Industries. När han är där (han reser mycket, har ett talarschema som är fullbokat ett år i förväg) står de stora glasdörrarna på vid gavel, folk kommer och går hela tiden och väggarna i rummet är täckta av foton på människor som har fått ett nytt hem och ett nytt liv tack vare Homeboys Indstries.

En fantastisk människa denna Gregory Boyle och bra på bild blir han också, där han sitter vid sitt skrivbord.

You may also like

På den 68:e dagen…
Så j-a feg
Moderskeppet, igen
Working on close ups

2 Responses

  1. SÅ roligt att du bloggar igen! Nästan så jag blir sugen själv 🙂

    Folk bakom skrivbord behöver väl inte alls bli tråkigt? Det beror väl på personen, och på skrivbordet? Som du ju bevisar… Tror inte på regler.

    1. ILandstrom

      Och så roligt att du alltid hittar till mina tappra försök att komma igång igen, den här bloggen ska det bli en långkörare :))

Leave a Reply